first_imgCopyAbout this officeNikos Smyrlis ArchitectOfficeFollowProductsWoodStone#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHousesGreecePublished on May 24, 2012Cite: “Rodia Stone House / Nikos Smyrlis Architect” 24 May 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogShowershansgroheShower MixersVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Abrasion ResistantPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceLightsVibiaLamps – NorthCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight, DZNE GermanyHanging LampsLouis PoulsenLamp – PH ArtichokeTiles / Mosaic / GresiteHisbalitMosaic Tiles – TexturasAcousticMetawellAluminum Panels – Acoustic SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteWall / Ceiling LightsA-LightWall Grazer Concealed LightsDoorsBuster and PunchDoor Hardware – Pull BarMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?罗迪亚石头住宅 / Nikos Smyrlis Architect是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Projects Architects: Nikos Smyrlis Architect Photographs “COPY” Photographs:  Erieta AttaliText description provided by the architects. Seaside Summer House The dwelling is located In a land with fruit trees reaching the sea, at the old mouth of Kerinitis river. The Corinthian gulf in the north with Evritania in the opposite bank, the gorges of the Peloponnese in the south, with the trapezoidal top Rouskio be raised among them, are the elements among the north wind and the mainsail from the west, that have defined the building design.Save this picture!© Erieta AttaliRecommended ProductsDoorsLinvisibileLinvisibile Curved Hinged Door | AlbaRenders / 3D AnimationEnscape3D Real-Time Rendering SoftwareDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Sliding Door – Rabel 62 Slim Super ThermalDoorsSaliceSliding Door System – Slider S20The house grows linearly in the north-south axis. It is a stone formation deposited by the torrent streams. Is a regular, solid resting on land that was converted from a stone volume after subtractions, sections and surface removals. The owner’s love for climbing and exploring affected the management of the volume as a monolithic element, using stone on all external surfaces and the patency / approach of the roof.Save this picture!© Erieta AttaliThe eastern and southern side of the volume is punctured, leaving the winter light to penetrate. The openings of the south are sun protected with cantilevered canopies, depending on the openings’ height. The continuous wall to the West is interrupted by a patio, illuminating the public spaces of the house. The outdoor dining area at the southwest courtyard, covered with a roof-strut, is wind protected, accepting also the warm sun of winter. The north arcade, that consists the building ending to the seaside, is the place for summer rest.Save this picture!© Erieta AttaliThe house expands into three levels on a vertical axis to the coast, escalating amphitheatrically, overlooking the sea. The public functions of the residence are placed in a large, stone shelter, which constitutes the lower part of the building. It consists of two levels, separating with a small elevation the kitchen from the dining room. Connected at the narrowest point in the second part, the private, situated half floor higher, in a separate two-storeys stone volume, started buried in earth and rise up.Save this picture!© Erieta AttaliIn the highest level are placed the three bedrooms and below the ground level are the guest house and the utility rooms, using independent entrances. With the opening of the new road Corinth-Patras was great quantity of spare stone, which was used for covering the whole building, pieced together in dry wall. The wood dominates in interior domestic spaces and outdoor halls the paneling made ​​with sheets of anodized aluminum, in the color of frames.Save this picture!© Erieta AttaliProject gallerySee allShow lessInfinity Loop Bridge / 10 Design + Buro HappoldArticles“How Architects and Landscape Architects Can Work Together” Talk by Frank HarmonArticles Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/237361/rodia-stone-house-nikos-smyrlis-architect Clipboard Rodia Stone House / Nikos Smyrlis ArchitectSave this projectSaveRodia Stone House / Nikos Smyrlis Architect ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/237361/rodia-stone-house-nikos-smyrlis-architect Clipboard CopyHouses•Greece “COPY” Save this picture!© Erieta Attali+ 16 Share Rodia Stone House / Nikos Smyrlis Architect Houses ArchDaily Greecelast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *