first_imgCopyAbout this officeDorte MandrupOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesWoodHousesDenmarkPublished on September 28, 2008Cite: “Read-Nest / Dorte Mandrup” 28 Sep 2008. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Classic™ SeriesVinyl Walls3MArchitectural Finishes DI-NOC in Ned Ludd Public HouseShower ColumnshansgroheOverhead ShowersWindowsKalwall®Kalwall® in Featherstone High SchoolLightsLouis PoulsenLamps – LP Slim BoxSealantsEffisusBi-adhesive Tape – 2BondDSConcrete FloorsSikaIndustrial Floor CoatingsPlantersJakobGreen Walls – GreenKitUrban ApplicationsPunto DesignPunto Benches and Litter Bins in Public Space ImprovementsPaintKEIMMineral Paint for Concrete – KEIM Concretal®-WArmchairs / Couches / Futons / PoufsFreifrauArmchair High – MarlaAcousticBASWA acousticThermal-Acoustic System – BASWA CoreMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Area:  9 m² Year Completion year of this architecture project ArchDaily Manufacturers: Louis Poulsen Products translation missing: en-US.post.svg.material_description Architects: Dorte Mandrup Area Area of this architecture project Projects “COPY” Read-Nest / Dorte MandrupSave this projectSaveRead-Nest / Dorte Mandrup CopyHouses•Denmark ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/6792/read-nest-dorte-mandrup-arkitekter Clipboard Read-Nest / Dorte Mandrupcenter_img Manufacturers Brands with products used in this architecture project Denmark 2007 Save this picture!+ 13 Share “COPY” Products used in this ProjectLightsLouis PoulsenLamps – AJ CollectionText description provided by the architects. Measuring only 10 m2, Read-Nest is a small pre-manufactured structure that is designed to sit in the landscape like an architectural folly. Being flexible in both situation and use, the owner can place Read-Nest where he or she feels would best suit their needs, whether for study, relaxation or both. Save this picture!The exterior is clad in vertically striated natural oiled wood (thuja) slats that are designed to interact well with the immediate environment. Inside, Read- Nest is fitted with a wall of shelves, as well as a bed that can be folded into the wall when more space is needed. Above the bed a skylight for watching the cherry trees and the stars – from the work table a view to the garden through the large window. The window can fold horizontally to create an outdoor cover. Save this picture!One door, one window, one rooflight, one bed, one shelf, one table – everything you need. Inside the box everything is clad in waxed birch-plywood, light floods the space creating a bright contemplating oasis.Save this picture!Project gallerySee allShow lessSlowtecture M / Shuhei EndoSelected ProjectsHouse Place Jordan / Heri & SalliSelected Projects Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/6792/read-nest-dorte-mandrup-arkitekter Clipboard Year:  Houseslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *